Henri van der Aat lid van Ajax? Een gotspe!

Vooropgesteld,  dit onafhankelijke medium en de bloggers van dienst pretenderen geen al te objectieve kijk op zaken die ons aller Ajax aangaan. Te veel fan en te weinig aandeelhouder ook al is de verbindende factor hier het bezit van één of meerdere aandelen Ajax. Ondanks dat laten wij geen Ajax onderwerp onberoerd en wordt ook hier niet geschroomd een inhoudelijke mening te geven over gebeurtenissen in en rond de club. Van revolutie tot clubstrategie, van technisch beleid tot marketingissues. Dus ook over het mogelijke lidmaatschap van ex-directie leden met een schandelijk Ajax verleden…

We kunnen er gewoonweg niet omheen, de laatste twee decennia bestuur en directievoering blinken zacht gezegd niet uit door daadkracht en consistentie maar wat er met name de laatste jaren voor en tijdens de Fluwelen Revolutie heeft plaatsgevonden is Ajax onwaardig en moet voor altijd geweerd worden uit de ArenA en van de Toekomst. Dat is geen sinecure ook al hebben de verantwoordelijken daarvoor al een tijdje terug het veld geruimd en zijn hun discipelen enigszins in veilige kaders gebracht. Nu er striktere scheiding is aangebracht tussen het voetbal cq bedrijf en Frank de Boer een standbeeldwaardige serie kampioenschappen heeft geleverd is er eindelijk relatieve rust binnen de club.

Toch zijn er verdachte oudgedienden die vinden dat de rustbrengende scheiding van kerk en staat binnen de club wel lang genoeg geduurd heeft want het schijnt de bestuursraad van de vereniging Ajax te behagen oud-directeur Henri van der Aat op 14 september aanstaande te benoemen als lid van Ajax! Dat kan geen ander doel dienen dan het vervullen van persoonlijke rancuneuze gevoelens jegens diegene die de Fluwelen Revolutie mogelijk hebben gemaakt. Dat de bestuursraad onder leiding van Hennie Henrichs met dit voornemen de Raad van Commissarissen in verlegenheid brengt of zelfs schoffeert  is evident  evenals dat men moedwillig oude wonden openrijt bij medewerkers van Ajax.

De verenigingsstatuten zouden deze op handen zijnde benoeming legitimeren maar daar zijn de meningen over verdeeld zeg maar. Dat van der Aat niet strafrechtelijk vervolgt is moge juist zijn maar de door van der Aat veroorzaakte schade aan de NV is aanzienlijk. Niet alleen is het commercieel beleid onder zijn leiding tot een miljoenen verslindende catastrofe verworden ook zijn positie in de affaire met het dispuut met de oude directie en de Raad van Commissarissen staat een ieder nog helder voor de geest. Laat dat laatste nog voortvloeien uit een laffe vorm van lijfsbehoud waar ook Ajax icoon Danny Blind zich schuldig aan heeft gemaakt, de jarenlang aanhoudende wanprestatie van Henri van der Aat als directeur alleen al is genoeg voor stadion- en clubverbod voor het leven.

Zo heeft van der Aat naast het Ajax Experience debacle naar verluidt gunningen gedaan aan een bevriende onroerend goed handelaar in zake de belachelijke huur aan het Rembrandsplein (500k euro 10 jaar lang!), maar ook aan andere leveranciers en partners welke Ajax substantieel meer hebben gekost dan strikt noodzakelijk.

Zo werd tot ieders verbazing voor het gesneuvelde Ajax Mobile zaken gedaan met het inmiddels failliete 6G uit Hoofddorp en een software bedrijf waar Rick van der Boog ooit aandeelhouder was. Ook mocht een oud Heineken directeur en voormalig Trefpuntpartner vrijwel ongedekte factuurtjes sturen voor minimaal commercieel advies. Aan het sponsorschap van Jupiler kleven verder ook wel wat onbegrepen I own you’s want  één van de loyaalste sponsoren van Ajax,  Amstel bier, werd zonder pardon en nauwelijks minder sponsoropbrengst de Toekomst en de sponsorlijst af gebonjourd.

Er staat inmiddels  meer op het spel dan de geloofwaardigheid van de bestuursraad alleen want dat van der Aat ook bij zakelijke relaties kwaad bloed heeft gezet moge duidelijk zijn. Zijn hernieuwde aanwezigheid zal  club en onderneming schaden. Maar waarom zou de man dat eigenlijk zelf nog willen is de vraag want  na zijn laffe steun aan het anti-Cruijff appel kan hij de eerste 10 jaar het stadion en de Toekomst niet zonder risico meer betreden.

Dit is dus geen besluit dat  de vereniging alleen nog aangaat en het zou voor alle partijen beter zijn als Henrichs en zijn loyalisten dit voornemen stoppen waar het goed past, tussen het achterwerk en het kleffe pluche waar men zo graag op pleegt te zitten. Henri van der Aat lid van Ajax? Een gotspe!

Dit artikel is op persoonlijke titel geschreven door Albert Treur

Twitter @mediagrid

 

Zie ook dit uitstekende artikel van Pieter Zwart http://www.catenaccio.nl/2012/nederland/de-verdampte-miljoenen-van-ajax/

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.