Johan Cruijff over simpele dingen…

“A good player is the fastest to execute and the one play who plays together within a team. It goes three by three: the one who passes, the one who controls the ball and the one who runs to receive it and continue the play, which is automatically the first step in the next play. Football is a triangle. And 90% of the time it’s simple”.HR

johan-cruijff

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Godenzonen. Bookmark de permalink.

Een reactie op Johan Cruijff over simpele dingen…

 1. Lammert Albertus schreef:

  Foeballen is simpel als je ekte foeballers mede foeballers geeft..zie Arsenal van Ozil nu…maar voetbal oeh daar wordt me partij wetenschapelijk overserieus moeilijk over gedaan…tis alleen wanneer het speels gedaan en beleefd wordt nog leuk…dan heb je kans op flow…op fluency …verbeelding …foebal aan de foeballers ipv van …aan de trainers…voetbal is wezenlijk een sport van zelfexpressie….en dat vergeet men snel….want tis allemaal zo belangrijk vol met commercie geld en andere ONZIN…ga lekker onbevangen spelen…en dat is wat anders dan balbezit …dan ” domineren ” van Frank….ga dartelen durf tegen een aantal zeperds op te lopen..ga staan voor waar Ajax ooit stond…creatief ckassy dartel speels….doe dat dan komen de resultaten later wel. Dat gedrocht van een CL ik zou als Ajax zijnde me daar nooit door laten leiden ..onderlijden…

  Voorlopig kan je toch nog niet mee in dat bal…dus pas je niet en nergens aan…dat zal je straks over een paar jaar flink helpen..de Cruijff Revo is een diepteinvestering….maar als je als Ajax 1 & JA concessies gaat doen door je aan te passen aan Celtic zelfs ja dan wordt Ajax1 een liability voor die zelfde Cruijff revo bij Ajax.

  Maarja als je zoiets 2jr geleden of van t zomer op Ajax Netwerk welgemeend waagde te posten kon je op een eeuwige ban rekenen…nee propaganda mag je niet te veel ondermijnen en al helemaal niet lichtjes belachelijk maken…langetenen ..too tight…doet verkrampen..zie Ajax 1 zie wat er met Fischer gebeurd…and i saw this coming…loze lucht vraagt om doorgeprik te worden..gebeurt dat niet word je ziek…raak je finaal je mojo kwijt…zelfs bij en zelfbewust toptalent als Viktor Fischer.

  Geen aanvallende speler komt maar in de buurt van zijn potentie…en dat bij Ajax…hoe zou dat nou komen….gebrek aan empathie..aan mensenkennis aan talentreading kwaliteiten..aan sociale vaardigheden…aan de Guus & Leo factor…

  Is iemand spritzig of vlak flauw wat moe…loopt iemand te compenseren …die dingen moeten gevoeld & gezien worden.
  Denswil doet t leuk, maar heeft als alle andere Ajax centrale verdedigers die FdB ziekte….rustig aan…tikkiebbreed terug …geduld..niks geen spelversnelling…eigen initiatief…kansen pakken danwel creeren…
  Daarom opteer ik allang om Nicolai Boilesen als lcv te posteren en Denswil als lv…want Boiley zal wel t spel versnellen ….en Denswil zal als lv veel meer losbreken …zijn grote atletische vermogen aanspreken…maar sowieso vind ik dat spelers mekaars positie vloeiend over mogen kunnn moeten nemen…
  Daley cmv neemt zo lcv of kv of lh over ..dito met Boiley als Denswil…
  VRhijn rcv rv rh…Fischer lh 9 rh rb ..en als laatste pas lb…want daar is ie opgedroogd uitgepierd…

  Help je spelers…zet ze daar neer waar ze de grootste kans hebben om uit de verf te komen…

  Kolbeinn needs Ligeon..voorzetten vanaf de achterlijn…niet vanaf de middenlijn…Siem nooit meer op half…
  Siem op 9 of met de punt naar voren op 10 en anders NIET.

Reacties zijn gesloten.