Geluk dwing je af

Het is dinsdagavond 26 november, iets over half elf. De selectie van Ajax loopt breed grijnzend een ereronde door een kolkende ArenA waar het uitzinnige publiek het team fêteert dat zojuist met 3-1 gewonnen heeft van Barcelona. Nog geen minuut na het bevrijdende eindsignaal van de Tsjechische scheidsrechter Pavel Královec kwam ook nog het goede nieuws uit Schotland door. Celtic speelde met 1-1 gelijk tegen Milan waardoor Ajax opeens op de tweede positie staat en aan een gelijk spel in de laatste wedstrijd in en tegen Milan genoeg heeft om zich te plaatsen voor de volgende ronde Champion League. Wie had dat ooit gedacht na het ongelukkige verlies tegen Celtic en het onterechte gelijkspel eerder tegen Milan.

arena 26 november

 

Bijna 53 duizend fans wrijven zich nog een keer in ogen en kijken enigszins verbaasd naar het scorebord. Oké Barcelona speelde zonder Messi en ook Fabregas,  Valdes en Alba konden niet meespelen  maar nog steeds stonden er bij de Catalanen spelers in het veld die bij veel Europese topclubs gewoon in de basis zouden beginnen. Maar goed, het zat deze avond allemaal niet tegen zeg maar. En dat zonder aanvoerder de Jong en Sigthorsson maar met een ontketende Fischer, een wederom heel volwassen spelende Schone, een ijzersterke Poulsen en een uitblinkende Duarte. Wie heeft het nu nog over Eriksen of Maher? De sfeer in het stadion was ongekend en het enthousiasme van de toeschouwers was erg groot voor beide teams.

Het leek overigens na 14 minuten al fout te gaan voor Ajax want Neymar strafte een foute terugspeelbal van de zich later sterk herstellende Denswil koel af en liet de wederom fantastische Cillessen eenmalig kansloos. Nog geen tien minuten later was het echter al weer 1-1 door een prima goal van Fischer. Het bleef lang spannend. Ajax creëerde de meeste kansen en mogelijkheden maar pas laat in de tweede helft was daar opeens de treffer van Schone die uit een vrije trap een piepklein gaatje in de muur van Barcelona wist te vinden. Een paar minuten later was daar de door Poulsen benutte strafschop na een overtreding van Piqué op de doorgebroken Klaassen. 3-1 en nog maar 3 minuten te spelen.

De in extase verkerende fans in de ArenA zongen onafgebroken hun helden toe en na ruim 90 enerverende voetbalminuten vielen toeschouwers en spelers elkaar euforisch in de armen. Op de overwinning viel niets af te dingen en de 3-1 eindstand bracht het stadion in één groot samensmeltend voetbalorgasme. Concurrenten Milan en Celtic zullen deze uitslag met gemengde gevoelens hebben ontvangen en verwijzen naar de sterkere samenstelling van Barcelona  waarmee zij eerder werden geconfronteerd.  Het zij zo. Eindelijk weer een beetje voorspoed voor de Amsterdammers met een overwinning welke, het moge gezegd zijn,  met zeer acceptabel voetbal werd afgedwongen.

Maar zou het echt?

Ajax tegen Barcelona, wie wint?

View Results

Laden ... Laden ...

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column. Bookmark de permalink.

4 reacties op Geluk dwing je af

 1. Lammert Albertus schreef:

  Geluk creeer je door visievastmoedig eindeluk eens ekt Ajax te zijn, weer te worden…durf scherp,max scherp aan de wind te zeilen …Joel Veltman leads da way…hij en Daley cmv.. en Siem op 9 wat scheelt dat.

  Maar Ajax geluk dwing je bepaald niet af met je blijvendlaten bestrepen doorAdidas en straks met dat enorme Huawei logo op de rodebaan..op de Ajax borst….al het geld als Adidas’ en Huawei’s jaarlijks mio plus tegenprestatie….het is 1 stap forward 2 ja zelfs meer backwards.

  Ajax needs some serious re-defining…wat is Ajax wat was Ajax wat is ut heul specifieke van Ajax van Ajax van glorieus weleer…wat is deonderscheidende unieke kern visie van Johan Cruijff…wat is Cruijffianisme.

  Elke zakelijke elke commerciele elke beslissing die Ajax neemt…hoe ze trainen hoe ze spelen…is het des Ajax…zijn het Ajax beslissingen..

  Ik zie helaas helaas al teveel, ja structureel onscherpe besluiten…en hoe komt dat, omdat Ajax niet gedefineerd, niet geherdefineerd is geworden en daarom is er ook wezenlijk niet veel leiding …kan je Mike van der Hoorn aankoop gebeuren.

 2. Matthias Jager schreef:

  Ajax mist vier voetballers en Barcelona ook. Messi was de slager van Ajax in de heenwedstrijd en zonder deze man mist Barcelona in ieder geval een zeer belangrijke pion. Een Barcelona zonder Messi is gewoon een stuk minder dan met Messi maar normaal gesproken nog altijd een sterker elftal dan Ajax.

  Er is wel een voordeel voor Ajax. Ajax speelt met jeugd en jeugd is grillig. Die grilligheid kan er soms voor zorgen dat Ajax dramatisch speelt maar er ook voor zorgen dat Ajax een wereldwedstrijd speelt. Door middel van een ontkettende Fischer bijvoorbeeld, zoals Albert aangeeft.

  Ajax staat op scherp en wil heel graag door in de CL. Barcelona lijkt wat minder in haar vel te zitten door de recente tegenslagen door blessures en hoeft tegen Ajax er niet vol voor te gaan. Ajax maakt dus zeker kans in de eigen Arena.

  (Het is ook balen dat Messi er niet is. Ik heb Ronaldo al heel vaak zien voetballen en Messi nog nooit.)

 3. Lammert Albertus schreef:

  Hoop doet leven…maar hopen hopen hopen en je letterlijk elke wedstrijd aanpassen of het nu tegen koploper PEC of Heerenveen of PSV of zelfs Feyenoord thuis, Barca uit Milan thuis, Celtic uit….NEC uit…..dan hoop ik als Cruijffiaan….verlies die wedstrijden maar beter….Ajax dat ze aanpast….tis me een gruwel…resultaatvoetbal….survival voetbal….ja-maar-voetbal..

  Onaangepast Ajax zijn juist ook in de CL had key invalshoek moeten zijn meteen bij het vormgeven van de Ajax Cruijff Revo…geluk dwing je af…..ja maar niet zo..

  Ik vind jullie columnist Albert Treur telkens weer precies het verkeerde voorstaan….tis 1 Ajax rosy propaganda verhaal.

  Ik heb multiple times liever dat Ajax ten ondergaat met de Cruijff met de Ajax huisstijl dan dat ze 1of 2 CL rondes overleeft,verder komt in de EL of zelfs de EL wint …,met dat aangepaste FdB voetbal met dat boring achterin “domineren”. …dat zgn geduldig kapotspelen zonder enig risico…want zo kan je net zo goed fan worden van Inter of PSV van Twente van huidig Milan .

  Wbt Viktor Fischer ik hoop dat ie eindelijk weer eens gaat indalen in zijn best zelf…maar wat ik bij hem zag en hoorde zie en hoor ik nog steeds een hoop holle praatjes voor de vaak.

  Wanneer zien we eens aanvallende middenvelders en aanvallers hun nivo halen wanneerzien we ze eens beter worden…Ajax1 staf misschien zijn jullie wel t kernprobleem…als je Kolbeinn opstelt en je onthoudt hem Ligeon en of de Sa en je zet Fischer & Andersen naast hem op dc vleugels dan snap je dr bar weinig van…Lucas Hoesen Viktor als voorhoede is ook logisch als je combinerend aanvalsspel wilt…maar dat behoeft dan wel combinerende kortdraaiende meteen naar voren opende alven en cmv en centraldefenders.

  First things first en dan komen de resultaten daarna vanzelf…de FdB en Treur way is NOT the Ajax way en al helemaal niet de Cruijff way…wat JC nu ook voor loyaliteit praatjes verkoopt… ik ken zijn voetbal kijk te lang te goed om alles van hem voor zoete
  koek te eten.

  Huawei omg….makkelijk geld …zo fout weer…Ajax leert helemaal niks…Adidas bestreept all over het eens prachtige Ajaxtenue met een smakeloos plat smurf Ajax logo en straks een joekel van een fokking Huawei logo op de rode baan….

  Want andere grote succesvolle clubs hebben toch ook Adidas…staat lekker profesioneel ….kids hun parents love it….sells like hell…en Huawei is huge en zalalleen maar meer huge worden…Atletico Milan BVB zie je wel we horen bij de juiste kudde….

  Ajax de trendvolger nou gefeliciteerd ….dan haak ik liever af….we hebben ons beste gegeven om Ajax weer trendsettend weer aloud splinternieuw tintelfris dartel intelligent intuitief Ajax van t hoogste en leukste op max Cruijffiaans nivo te krijgen.

  Maar onscherpte en selfdeluding selfhappinez met dito propganda…ja t voetbalvolk is vaak lonely lost niet al te bright themselves….voetbal..Ajax is oh zo wichtig …t gaat um zo niet worden.

  Maar ja als je the most visionary super bright brilliant wzjn ook maar niet betrekt…

Reacties zijn gesloten.