A game changer. Ajax zet de trend.

allesdraaitomvoetbalA game changer! Cruijff schreef in de Telegraaf dat zaakwaarnemers die Ajax niet steunen in het opleidingsproces de deur gewezen worden. Op deze manier kunnen zaakwaarnemers het opleidingsproces niet verstoren. (bron)

Ajax neemt het heft in eigen handen en verandert zodoende de machtsbalans tussen spelers, zaakwaarnemers en de club. A game changer ten faveure van het voetbal. Voor jonge spelers betekent dit meer aandacht voor de opleiding minder voor randzaken zoals geld.

Zoals bij elke game changer gaat het weerstand opleveren. Sommige zaakwaarnemers zullen Ajax geen getalenteerde jeugdspelers meer aanbieden en sommige zaakwaarnemers zullen hun huidige clientèle bij Ajax weg willen halen. Dat doen ze dan maar.

Voor een jonge speler is de keuze ook duidelijk. De speler kiest voor snel geld of de speler kiest voor de best mogelijke opleiding. Het staat elke speler vrij om te kiezen. Wat is beste keuze op langere termijn? Ricardo Kishna weet het wel.

De foute zaakwaarnemers zullen bij Ajax verdwijnen waardoor de goede komen boven drijven. Ajax zet hiermee de trend. Vele clubs zullen volgen.

Over Matthias Jager

Matthias is mede-oprichter en was secretaris van avAJAX. Ajax werd hem door zijn vader met de paplepel ingegoten en toen hij in 2001 in Amsterdam ging wonen, kon een seizoenskaart niet uitblijven. Matthias is ook fanatiek Oranjesupporter. Hij bezocht 4 WK's, 4 EK's en 1 finale waar hij nooit meer over praat.
Dit bericht is geplaatst in Column met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op A game changer. Ajax zet de trend.

  1. Max schreef:

    Goeie inzet van Cruijff. Alleen vind ik raiola niet iemand doe meedenkt met de club.

  2. Matthias Jager schreef:

    Raiola denkt aan zijn speler en zijn eigen beurs. Begeleidt hij een speler van Ajax dan weet hij wat het beleid is. Hij kan dwarsliggen of meebewegen. Als hij gaat dwarsliggen dan is hij bij Ajax niet meer welkom, beweegt hij mee dan kan hij pas zijn beurs vullen als een speler een jaar of 23-24 is.

Reacties zijn gesloten.