De Amsterdam Arena is goed bezig maar blijft ook bloedirritant.

Er wordt een zonnedak op de Amsterdam Arena gemonteerd en er is een goed werkend mobiel netwerk uitgerold. Beide ontwikkelingen zijn symphatiek en vergroten mijn tevredenheid maar ik blijf me ergeren aan die irritante Arenacard.

Op de Arena wordt een van de grootste zonnedaken van Europa gemonteerd. Volgens Henk Markerink, directeur van de Amsterdam Arena, is de  installatie van de zonnepanelen een belangrijke stap in het realiseren van een, per saldo, klimaatneutraal stadion in 2015. 

De Amsterdam ArenA gaat een zonnedak realiseren met een oppervlak van ongeveer 7.000 m2. Daartoe zullen er circa 4.200 zonnepanelen op het ArenA-dak worden gemonteerd. Op deze wijze zal de ArenA jaarlijks ongeveer 930.000 kWh elektriciteit opwekken. Nuon, BAM en Arcadis – Green Deal-partners van het stadion – verzorgen de realisatie van het  zonnedak samen met Oskomera, dat de levering en montage van de zonnepanelen voor haar rekening neemt. (bron)

Een fantastische doelstelling van de Arena. Ik zou de klimaat ambitie voor 2020 zelfs bijstellen naar een, per saldo, klimaatpositief stadion. Een stadion dat meer geeft dan neemt.

Daarnaast is er een nieuw mobiel indoor netwerk aangelegd. Dit betekent dat mobiel bellen en internetten tijdens wedstrijden eindelijk mogelijk is.

In de Amsterdam ArenA heeft KPN als system integrator, in samenwerking met T-Mobile en Vodafone, een nieuw mobiel indoor netwerk (high density coverage network) aangelegd. Bezoekers van de ArenA kunnen vanaf vandaag zonder problemen mobiel bellen en internetten via 2G-, 3G- en 4G-technologie. De antennes die zijn aangebracht in het stadion zijn van de allernieuwste technieken en daarmee loopt Amsterdam ArenA voorop in Europa. (bron)

Ik heb het internetten en bellen vergeten te testen maar het is fijn om te kunnen bellen als je iemand met wie je hebt afgesproken niet kunt vinden, dat je tussenstanden van andere wedstrijden kunt bijhouden en dat je sociale media kunt gebruiken.

Beide ontwikkelingen vind ik symphatiek maar de Arenacard blijft een doorn in het oog. Misschien ben ik wel de enige maar ik vind de Arenacard ronduit onsymphatiek. Ik koop nooit iets in de Arena want ik weiger, inmiddels al jaren, om een Arenacard te kopen.

Na wedstrijden krijg ik regelmatig een Arenacard van geirriteerde vrienden of bekenden die niet vaak naar de Arena gaan met het laatste restbedrag dat niet meer is op te maken. Dat zijn dus klanten die zich eigenlijk een beetje genaaid voelen door de Arena. Ik neem de kaart dan maar uit beleefdheid aan en doet daar vervolgens niets meer mee. Blijkbaar kun je overigens het restbedrag wel terug vragen bij een balie en via een online formulier (zie daar). Dat neemt niet weg dat het een hele nare, onsymphatieke praktijk van de Arena is met de bedoeling om zoveel mogelijk geld uit de zak van klanten te kloppen.

Ondanks alle positieve ontwikkelingen in en om de Amsterdam Arena (ook de transformatie van de Arena hoort daar bij), blijft de Arenacard bloedirritant.

Update: Enkele dagen nadat ik dit stukje plaatste, is de Arena een proef begonnen met NFC betalen. Dit betekent dat je met je gewone pinpas kunt betalen (en straks met je mobiele telefoon). Bij het vak waar ik zit is dit nu mogelijk. In de hoop en verwachting dat de Arenacard straks verleden tijd zijn, is de Arena ook op dit gebied goed bezig.

Over Matthias Jager

Matthias is mede-oprichter en was secretaris van avAJAX. Ajax werd hem door zijn vader met de paplepel ingegoten en toen hij in 2001 in Amsterdam ging wonen, kon een seizoenskaart niet uitblijven. Matthias is ook fanatiek Oranjesupporter. Hij bezocht 4 WK's, 4 EK's en 1 finale waar hij nooit meer over praat.
Dit bericht is geplaatst in Column met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op De Amsterdam Arena is goed bezig maar blijft ook bloedirritant.

 1. Gogme United schreef:

  Dankzij de ArenA Card gaat afrekenen een stuk sneller, precies de reden dat je bij ieder groot concert en/of festival ook met munten/cards betaalt. Zelfs in de Kuip moet je nu van dat plastic geld kopen voordat je kunt afrekenen.

  En ja, het zou prachtig zijn als we in heel Nederland met hetzelfde systeem kunnen afrekenen, daar was ooit de Chipkaart voor bedacht, maar die is hopeloos geflopt.

  Binnenkort kun je in de ArenA, op mijn tribunedeel wordt er nu mee getest, al betalen met je eigen bankpas die je voor een reader houdt en zo kan betalen. Bedragen hoger dan 20 euro (dacht ik) moet je dan voorzien van een pincode, lagere niet.

  Probleem opgelost!

 2. Matthias Jager schreef:

  @Gogme United Ik ben het absoluut niet eens met je analyse van de ArenaCard maar onderschrijf je volledig in het oplossingsgedeelte.

Reacties zijn gesloten.