Een draak van een seizoen

draakvaneenseizoen“Geen prijs is een mislukt seizoen” zei Frank de Boer eerder dit jaar en ik sluit me er volledig bij aan.  Dit is een draak van een seizoen. Het is een harde realiteit maar Ajax doet mee in Europa totdat het tegen een Dnjepr Dnjepropetrovsk of Red Bull Salzburg speelt. Ajax is blijkbaar niet beter dan dit en tegelijkertijd het beste dat Nederland te bieden heeft.

Vandaag heeft Guus Hiddink zich ook uitgelaten over het niveau van de Nederlandse clubteams: spelers uit het buitenland dragen Oranje en de Nederlandse clubs laten zich Europees aftroeven. Hij maakt zich zorgen en dat is terecht. Een slechte Eredivisie maakt uiteindelijk een slecht Oranje.

Eerder schreef ik een blogpost over de structurele achteruitgang van de Eredivisie (zie hier) en dat blijft maar bevestigd worden. Financieel kunnen we de Europese top en subtop niet meer bijbenen (zie hier) dus klampt Ajax zich vast aan de opleiding. Ajax verkoopt dat weliswaar als een deugd maar Ajax kan ook niet anders. Het is geen strategie om terug naar de top te komen maar een laatste reddingsboei om nog enige internationale relevantie te behouden.

Over Matthias Jager

Matthias is mede-oprichter en was secretaris van avAJAX. Ajax werd hem door zijn vader met de paplepel ingegoten en toen hij in 2001 in Amsterdam ging wonen, kon een seizoenskaart niet uitblijven. Matthias is ook fanatiek Oranjesupporter. Hij bezocht 4 WK's, 4 EK's en 1 finale waar hij nooit meer over praat.
Dit bericht is geplaatst in Column met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.