Ben je Team Toekomst of Team Arena?

Moet Johan Cruijff zich bij Ajax concentreren op het technisch beleid en het zakelijk en publieksbeleid aan anderen moet over laten?


Ga naar de poll

Onder druk van de slechte resultaten in dit seizoen is er een schisma ontstaan tussen Team Toekomst en Team Arena. Wim Jonk zou inmiddels niet meer aanschuiven bij het technische hart omdat hij vanuit Team Toekomst niet achter het aankoopbeleid van Team Arena kan staan. Aankopen houden tenslotte de doorstroom van jeugd naar het eerste team tegen. Ik kan voor beide kanten begrip op brengen.

Team Toekomst wil een duidelijke stem hebben in het beleid om de doorstroom van jeugd te stimuleren. Sommige aankopen verhinderen de doelstellingen van De Toekomst en staan in de weg om de revolutie van Cruijff tot volle wasdom te laten komen. Dit is de langere termijnsvisie.

Team Arena krijgt door de slechte resultaten en het belabberde voetbal in dit seizoen een hoop druk te verwerken. Zij staan met hun bek vooraan en krijgen de hoon van de fans over zich heen. De resultaten moeten beter en het voetbal aantrekkelijker. Om dit op korte termijn te laten gebeuren bestaat de mogelijkheid om de portomonnee te trekken. Ajax is rijk genoeg.

Als fan hink ik ook op twee gedachten. Ik wil enerzijds direct resultaat maar anderzijds heb ik er vertrouwen in dat Ajax op de goede weg zit. (Met goede weg bedoel ik de mogelijkheden binnen de Eredivisie, voor een uitleg: lees hier.) De enige persoon die dit conflict kan beslechten, is de man die boven de partijen staat, en dat is Johan Cruijff. Als ik Keje Molenaar mag geloven dan dat gaat hij het ook oplossen.

Over Matthias Jager

Matthias is mede-oprichter en was secretaris van avAJAX. Ajax werd hem door zijn vader met de paplepel ingegoten en toen hij in 2001 in Amsterdam ging wonen, kon een seizoenskaart niet uitblijven. Matthias is ook fanatiek Oranjesupporter. Hij bezocht 4 WK's, 4 EK's en 1 finale waar hij nooit meer over praat.
Dit bericht is geplaatst in avAJAX, Poll met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op Ben je Team Toekomst of Team Arena?

  1. Hannes Ramschie schreef:

    Met 4 kampioenschappen op zak denk ik dat Ajax zichzelf onder druk heeft gezet. Waren die kampioenschappen er niet geweest dan was er ook geen druk omdat Ajax net een nieuwe weg was ingeslagen. Ajax moet vooral niet doorslaan en zichzelf de tijd gunnen om beter te worden. En dat geld zowel voor de spelers als het management. Zeker het laatste want alleen aan de spelers ligt het niet. De trainer is er ook om deze spelers beter te maken en het falen niet met aankopen op te lossen. Ik geloof in team Toekomst omdat Ajax geen koopclub is en ook niet moet worden. Ajax is rijk, maar dat is ook gauw voorbij.

Reacties zijn gesloten.