Terugblik op de Ajax debatavond

Bar Berlijn

Op 23 april organiseerde avAJAX in Bar Berlijn een debatavond met een drietal sprekers maar helaas waren twee sprekers op het laatste moment verhinderd. Gelukkig is Hans Bakker een eloquent spreker en wist hij met z’n stelling ‘er moet 1 persoon de baas zijn bij Ajax’ de tongen los te krijgen. Hans was duidelijk geen fan van het plan Cruijff: ‘Op weg naar een georganiseerde Chaos, op weg naar succes.’ In dit plan wordt het technische hart gevormd en een post-moderne, platte organisatie opgezet. Volgens Hans is het gebrek aan een duidelijk leider een van de grootste problemen die de huidige organisatie heeft.

Er waren zo’n 15 tot 20 man aanwezig en, ondanks het ontbreken van twee sprekers, werd de avond naar mijn smaak een succes (Hans bedankt!) en voor herhaling vatbaar. Het is interessant om verschillende standpunten van supporters te vernemen. Nuance in discussie wil nog wel eens ontbreken op online-platformen waardoor een discussie waarbij mensen lijfelijk aanwezig zijn inhoudelijk meer waard is.

Na afloop had ik een goed gesprek met de aanwezige heren van Ajaxshowtime.com. Het deed me realiseren dat avAJAX moet werken aan haar imago. Ik heb de heren aangegeven dat avAJAX het model is om verenigde supporters meer eigenaar te laten worden van Ajax, en dat avAJAX dus bedoeld is voor alle supporters. Ik wijs hierbij graag naar onze missie en visie. De heren van Ajaxshowtime opperde, zeer terecht, om dat beter uit te dragen en eens te praten met andere supportersgroepen, zoals de A.F.C.A.

Tot slot: Hans Bakker geeft rondleidingen in de Amsterdam Arena en hij stelde voor om eens een georganiseerde rondleiding te geven voor leden van avAJAX (en daar buiten). Als dat allemaal mogelijk blijkt dan lijkt me dat een uitstekende volgende activiteit!

Over Matthias Jager

Matthias is mede-oprichter en was secretaris van avAJAX. Ajax werd hem door zijn vader met de paplepel ingegoten en toen hij in 2001 in Amsterdam ging wonen, kon een seizoenskaart niet uitblijven. Matthias is ook fanatiek Oranjesupporter. Hij bezocht 4 WK's, 4 EK's en 1 finale waar hij nooit meer over praat.
Dit bericht is geplaatst in avAJAX met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op Terugblik op de Ajax debatavond

  1. Edwin Kalmijn schreef:

    Het was inderdaad een enerverende avond. Ik kijk uit naar een vervolg avond, of de rondleiding plus.

Reacties zijn gesloten.