Beste Johan,

Het is droef om te zien dat het bestuur van de AFC Ajax, de Raad van Commissarissen en de Directie van het topsport bedrijf Ajax niet met jou tot overeenstemming konden komen en dat iedereen hier zijn zegje over doet. Het lijkt onmogelijk om via de combinatie  vereniging-directie-Raad van Commissarissen  een top professionele club te leiden. Terzijde, bij bijna alle clubs in het betaald voetbal wordt de uitvoering gedaan binnen een n.v. Ajax heeft met de beursgang bereikt dat De Toekomst en de Arena zijn gebouwd en dat we een gezonde financiële basis hebben.

Een Directie met de juiste mensen heeft de missie om te zorgen dat we mee doen in de nationale en internationale competities. In die Directie moeten de leiders van het eerste elftal, de jeugdopleiding en aankoop/verkoop, commercie en financiën hun rol spelen, met duidelijke missie en bijbehorende verantwoordelijkheid. De algemeen directeur moet leiding geven. Het team moet samen werken  om het beste elftal op korte en langere termijn in het veld te krijgen in nationale en internationale wedstrijden met als doel aantrekkelijk voetbal en succes. Als dat lukt gaat het financieel goed, als er een verstandig beloningsbeleid is, vooral voor de het eerste team en de hoofdtrainer.

Benoeming van ex topvoetballers in directiefuncties moet alleen als ze de goede eigenschappen en ervaring hebben. Niet als vriend van jou of de vereniging.

De afgelopen periode laat zien dat er een serieus gebrek aan leiderschap, communicatie en management kwaliteiten is geweest. Het excuus dat het toezicht van de RvC en de invloed van de vereniging Ajax geleid heeft tot de soap die we gezien hebben is louter een excuus.

Als er een gedreven en bekwaam management team was geweest dat kan en wil samenwerken zou jouw visie geleid hebben tot beter voetbal en  betere doorstroming van de jeugd en succesvolle aankopen. Als de huidige leiders niet de gezamenlijke passie hebben en de sterke wil om samen te komen tot de juiste keuzes voor het eerste elftal en plezier te hebben in wat ze allemaal samen doen dan is dat de belangrijkste oorzaak van het huidige conflict.

We moeten stoppen met te praten over het “plan Cruijff” dat is niet het probleem. Het gaat om de doelstellingen, principes  en programma’s voor opleiding van jeugdspelers, doorstroming naar het eerste elftal en selectief, na goed overleg aantrekken van spelers van buiten. Het huidige management is niet in staat gebleken om gezamenlijk de keuzes te maken na goed overleg.

Het lijkt er overigens op dat wat we op het veld zien vaak een reflectie is van wat het er in de leiding gebeurt.

Tenslotte, jonge topspelers moeten langer, met de bijbehorende beloning, bij Ajax blijven en alleen weggaan naar een echte topclub, in plaats van een tussenstap. Er moet een duidelijke lijn zijn richting spelers en hun agenten. Als je een jonge topper hebt in het elftral, dan moet zijn beloning dus aangepast zijn.

Ik hoop dat je naar het voetbal in de jeugd en in de Arena blijft kijken en je commentaar en suggesties blijft geven over wat goed is en wat beter kan.20151123_144147-1

Groet en beterschap, Frank Kales.

Dit bericht is geplaatst in AFC Ajax N.V., avAJAX, Uncategorized. Bookmark de permalink.

4 reacties op Beste Johan,

 1. Lammert Albertus schreef:

  Ajax moet zsm van de beurs ….punt !

  oa. dat was-is Plan Cruijff and rightly so.

  RvC BR Ajax Old Boys Netwerk Leute willen dat helemaal niet.

  Ajax RvC & BR= Ajax OBN

  Ajax probleem is een lekkende mammoet olie-tanker, waar Cruijff & Plan Cruijff voor een speedboat Ajax organisatie & voor een speedboat Ajax leiding ging & gaat.

  Ajax OBN de RvC & BR ea. van Het Conservatieve Ajax Kamp namen Cruijff tegen wil & dank …ze gunden hem/hen nog wel De Toekomst, maar ook daar maar met beperkte armlengte, opdat Het Ajax OBN voldoende macht & vingers in de pap behield .

  Het is een strijd zeg maar oorlog tussen De Conservatieven versus De Vernieuwers .

  Johan Cruijff is een ware Revolutionair
  hij past dus helemaal niet meer bij Ajax Anno Nu,
  niet bij door-verpolderd Nederland
  het land van de Middelmaat .

  Wat denkt u, zouden

  Cruijff Winsemius Ling Jonk Jongkind van Plan Cruijff van De Toekomst dus van Ajax1 een succes gemaakt hebben ?

  Op zeker was dit een succes geworden een heel heel groot succes zelfs.

  Maar certain people certain Ajax faktes Ajax OBN wilde helemaal niet Cruijff’s Plan Cruijff tot een succes kon gaan worden en hebben dus alles alles inclusief hun lijntjes binnen de media dr voor gezorgd dat:
  Plan Cruijff een vroege dood zou sterven, met als collateraal damage JC zelve die ernstig ziek is geworden , Long K heeft .

  Ajax is ziek door en door ziek, ik zeg doodziek !
  Ajacieden is imo ook van alles niet-goeds=slechts mee aan de hand, het zijn geen True Sports geen meritocraten geen ware Ajacieden meer.

  Ik zei de gek ben sinds de Beursgang De Arena TIPS Het Nieuwe Logo & Adidas= Ajax Identiteits Verlatings Jaren uit principe met hele goede redenen geen Ajacied meer.
  De Beursgang trok finaal verkeerde mensen aan , corporatie people=corportatisjiks.
  Het zijn resultaat denkers-doeners ze inviteerden Resultaat Voetbal.

  Als iets niet-des Ajax is dan wel
  Resultaat Voetbal=het voetbal van Martin Jol & Frank de Boer .

  Geen ware voetbal liefhebber kijkt voor zijn plezier nog naar Ajax 1 noch naar Jong Ajax .

  Ajax wil helemaal niet in line werken, nee Ajax heeft liever eilandjes bij Jong Ajax & Ajax1 .

  Winnen= heilig geworden waar Cruijff & Plan Cruijff voor spel-kijkplezier voor schoonheid & ontwikkeling ging & gaat, Ajax zou moeten gaan.

  Wie niet kan verliezen kan & zal niet winnen niet echt wat geen winnen en zeker niet groeien laat staan bloeien .

  Voetbal in Nederland is helaas een total verworden sport voor dummy’s geworden en vooral bij Ajax, interessant-doeners middelmaters en net-nieters die eigenbelang voorop stellen hebben & houden de touwtjes in handen .

  Wie naar de Twingames van Plan Cruijff kijkt weet wat Cruijff Jonk Jongkind echt aan het doen zijn , maar geen journalist voetbal kenner noch Ajacied is hierin geïnteresseerd.

  Ajax is zoals Amerika en het Ajax OBN = The GOP= De Republikeinen
  Cruijff Plan Cruijff zijn Bernie Sanders & De Kennedy’s met name Bobby Kennedy…en die moeten dus uitgeschakeld worden, kan niet donderen hoe als ze maar niet de verhoudingen binnen The Special Intrest & De Macht Van Het Corporatisme kunnen gaan shiften.

  Bij Ajax loopt iedereen uit zijn taken & taakbevoegdheid, crazy crazy mesjogge dat De Baas van De Toekomst niet zijn tekenbevoegdheid gegund werd voor de toko waar hij de baas van is.

  Wie echt goed nauwlettend de Cruijff Revo heeft gevolgd weet dat dr bij elke keuze moment de net-niet ideale keuze gemaakt werd, de ideale keuze werd Cruijff constant misgund .

  Het Ajax DNA= gemuteerd geworden door die Beursgang De Arena TIPS Nieuwe Logo & Adidas

  Ajax moet zsm van De Beurs
  Ajax Oude Logo moet terug
  Ajax De Vereniging De Leden van Ajax die club moet OPEN , niet meer gesloten zijn met bijkant louter oud grijs conservatief & ressentimentelen.
  Adidas OUT ( trouwens ook geen Nike !! )
  Twee benigheid een normaliteit= een must en of Plan Cruijff hier in de basis bij De Twingames daar mee bezig is:

  3 kleuren sokken methodiek is een paar maand geleden geïntroduceerd geworden:

  zwarte sok=voorkeursbeen
  oranje sok= te zwakke niet-voorkeursbeen
  groene sok= je bent op de goede 2 benigheid weg aan het gaan
  2 zwarte sokken je bent volledig 2 benig

  word je weer verminderd 2 benig dan gaan we je weer een oranje dan wel groene sok geven .

  Zo is het iedereen en bovenal het spelertje zelf constant bewust hoe het staat met diens 2benigheid

  Plan Cruijff is voor voetbal=van de voetballers daar moet het weer naar terug naar dartel vrij blij technisch vaardig speels creatief dus gogmisch, idd terug naar risicovol spannend voetbal waar fouten maken niet afgestraft worden maar gewaardeerd, want alleen van fouten mogen & durven maken leer je .

  TIPS was=het voetbal is vooral voor & van de trainer-coaches= totally wrong thinking !!

  Ja ‘wat zeg je nu’=wzjn & ik weten het beter …dus werden we al vroeg tijdens de Ajax Cruijff Revo jaren voor eeuwig geschorst op Ajax Netwerk, want zo gaat dat binnen Nederlandse Voetbal sites bij Ajax sites, kom niet te dicht bij de waarheid, wees niet te vrij , kleur binnen de lijntjes !!

  Een ware Ajacied en al helemaal een Cruijffiaan is een Ou of The Boxer maar weet Ajax Anno Nu weet Nederland Anno Nu inclusief het zeer zeer selfhappy liefdeloze zwaar middelmatige voetbal media in Nederland veel .

  Ajax & Nederland verdient helemaal geen genie als Johan Cruijff !

  Beterschap JC

  Leve de Middelmaat toch Ajax en de zgn kenners…Ajax OBN succes met JULLIE Ajax .

  Johan mocht je nog genezen en laten we hier met zijn allen voor bidden & mediteren Johan mocht je een nog lang mooi goed leven leiden,

  begin een nieuwe een geheel eigen club in & rond Amsterdam want Ajax jouw Ajax is & wordt nooit meer jouw Ajax .

  Met 2e en derde Ajax De Toekomst soort met de juiste ware Cruijffiaanse de ware des Ajax trainer coaches en staf speel je Ajax in no time naar de achtergrond.
  No doubt dat tig geldschieters geïnteresseerd zullen zijn in een Ajax Cruyff Foundation een Cruyff Sports een FC/JC Cruijff-FC Mokum .

  Want Ajax zonder Cruijff is dood !

  Maar weten die bijdehandtjes van Ajax OBN veel, Ajax is van hun en dat moet en zal zo blijven .
  Geen ware voetbal liefhebber die nog naar Ajax1 & JA wil kijken, en Frank zegt met de BR & RvC & directie doodleuk : ” we blijven gewoon vol doorgaan met Plan Cruijff staan achter de visie Cruijff ”

  Tuurlijk joh .

  Btw wat gaat het goed he met het Nederlandse Voetbal ….weten jullie dat jullie darling Louis van Gaal van TIPS was & ook zijn

 2. Wout schreef:

  Geef de bestuurders eens gewoon de kans hun ding te doen. De fluwelen revolutie is mislukt en veel mensen zijn beschadigd. Stop met die oude adviseurs (Cruijff) en buikspreekpopppen (Molenaar). Het voegt niets toe en zorgt alleen voor verwarring. Die oud voetballers zijn leeghoofden die niet capabel zijn om zo’n grote club te leiden.

 3. Ron Schiltmans schreef:

  “Ajax heeft met de beursgang bereikt dat De Toekomst en de Arena zijn gebouwd en dat we een gezonde financiële basis hebben.”

  Lees: “Ajax heeft sinds de beursgang meestal geld zat, maar sindsdien blijven de internationale successen uit, omdat niemand weet hoe je zinvol 100 miljoen besteedt.
  Hint: In ieder geval niet aan bonussen.”

 4. Archie schreef:

  @Wout @Frank
  De misvatting is ook dat die Oud voetballers de club moesten leiden,
  wat zij slechst hadden te doen is Plan Cruijff uitvoeren.
  Maar als de leiding niet voor een gedegen structuur en normale werkprocessen kan zorgen, bij zo’n reorganisatie en de RvC dat niet heeft bijgestuurd.
  Dan wordt het erg lastig werken. Maar dat wordt het bij jouw buursuper zonder werkafspraken ook.
  Conclusie:
  De Bewindslieden hebben bewust die vantevoren onervaren oud voetballers laten verzuipen om voor eens en voor altijd van Cruijff en zijn gezeur af te zijn.

  Het aloude OBN verhaal; het eigen belang boven het algemene belang van AJAX stellen.

  AFC AJAX ?
  Das war einmal.

Reacties zijn gesloten.