Bijltjesdag in ArenA?

Beursgenoteerd bedrijf de NV Ajax  maakt er een potje van. Het bestuur schendt belangrijke beursregels en van corporate governance is al helemaal geen sprake. Op de supporters na staan alle stakeholders er bij en kijken er naar. Het gerommel in de marge werd zelfs een doorgewinterde bestuurder als Hans Weijers te veel en deze koos er voor om nog voor het zingen de kerk uit te gaan. Het lijkt allemaal nergens meer op en de enige die zich wel en compromisloos aan de gemaakte afspraken houdt werd afgelopen maandag de wacht aangezegd. Gelukkig legt het lijdend voorwerp Wim Jonk zich evenals vormgever Johan Cruijff niet neer bij dit wankele besluit en naar verluid zullen er vandaag harde noten gekraakt worden.
Ajax painting Lille

Deze directie doet aan symptoombestrijding en je mag toch hopen dat het gezonde verstand van de grootste stakeholder, de vereniging Ajax, zich morgen tijdens de aandeelhouders vergadering laat gelden. Het zal een luide oproep moeten worden om niet de weg van de minste weerstand te kiezen en in dat kader niet de eigenwijze maar zeer goed functionerende hoofd opleidingen de wacht aan te zeggen maar juist een structurele en principiële keuze te maken voor de cultuurbewaker van de revolutie.

Het is inmiddels wel duidelijk wat de rol is van Overmars in dit geheel en ook interimer Dolf Collee is blijkbaar niet in staat boven de partijen te staan en ruimte te creëren voor de legitieme wensen van Jonk. Oorzaak en gevolg. Er is echter geen collectief belang gediend bij het ontslag van Jonk die zich terecht niet gaat bezighouden met bijeenkomsten met een voorspelbare uitkomst. Het grote gelijk van Jonk bevindt zich op het velden van de Toekomst en de ArenA en werd onlangs ook bevestigd door een gerenommeerd onderzoeksbureau.  Ajax levert by far de meeste spelers af voor grote Europese competities en blijft dat andere instituut Barcelona ver voor.

Wellicht dat Leo van Wijk het tij nog kan keren en deze ongewenste poging om het hart uit revolutie te rukken nog ongedaan maken. Dat zou een mooie eerste vertrouwen wekkende zet zijn voor de aantredende voorzitter van de Raad van Commissarissen. Om vervolgens de afgebroken lijn naar en van  het Technisch Hart te herstellen ook al moet daarvoor de botte bijl gehanteerd worden. Helpers weg…

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in ava, Column, Voetbalorganisatie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op Bijltjesdag in ArenA?

  1. Een heel persbericht over gevolgen van een discussie en geen woord over de oorzaken, dat is toch echt knap.

    http://ajax.nl/streams/ajax-actueel/toelichting-op-arbeidsconflict-hoofd-jeugdopleiding-.htm

Reacties zijn gesloten.