Staat de Vereniging AFC Ajax achter Jonk (en Cruijff)?

Ooit ging Ajax naar de beurs. Die beursgang heeft veel geld opgeleverd terwijl alle macht gewoon in handen bleef van de Vereniging (AFC Ajax).

Deze Vereniging (met 73% van de aandelen) stelt sindsdien op eigen houtje de RVC aan, die op haar beurt de directie aanstelt, die op haar beurt de dagelijkse gang van zaken aanstuurt. Alle poppetjes worden direct of indirect neergezet door de Vereniging. De aanstellingen van o.a. Van der Boog, Ten Have, Van der Sar, Overmars, Davids, Wijers en morgen Dolf Collee zijn allemaal geregeld en/of goedgekeurd door de Vereniging AFC Ajax.

Binnen de Vereniging heerst nu wederom een tweestrijd over het wel of niet volgen van de lijn Cruijff met alle gevolgen van dien. Deze tweestrijd moet spoedig vernietigd worden want hierdoor worden beslissingen genomen die er voor zorgen dat het binnen Ajax NV een puinhoop is.

Nu Cruijff zich achter Jonk heeft geschaard, blijft er dus maar 1 echte vraag over. Die vraag is: staat de vereniging AFC Ajax achter Jonk? Als het antwoord ‘nee’ is dan lijkt het Plan Cruijff te verdampen en dat zullen vele supporters van Ajax niet positief ontvangen. De Vereniging is verantwoordelijk.

PS. Ik verwacht dat de Vereniging morgen geen antwoord zal geven op de betreffende vraag.

Over Matthias Jager

Matthias is mede-oprichter en was secretaris van avAJAX. Ajax werd hem door zijn vader met de paplepel ingegoten en toen hij in 2001 in Amsterdam ging wonen, kon een seizoenskaart niet uitblijven. Matthias is ook fanatiek Oranjesupporter. Hij bezocht 4 WK's, 4 EK's en 1 finale waar hij nooit meer over praat.
Dit bericht is geplaatst in AFC Ajax N.V., ava, avAJAX, Column met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.