Ereleden Ajax mogelijk in interim-bestuursraad

Niets is wat het lijkt bij Ajax zei ik eerder. Het is naar verluid mogelijk dat prominente ereleden zoals Johan Cruijff en Uri Coronel op korte termijn deel uit gaan maken van een interim-bestuur. Het wordt dus spannend donderdag wanneer de ledenvergadering gehouden wordt. Zo’n interim bestuur kan pas gevormd worden als het huidige bestuur aftreed of weggestuurd wordt. Ajax-secretaris Ed Lefeber liet dat onlangs weten aan de Telegraaf. In beide situaties zou een beroep gedaan worden op het interim bestuur met onder meer Johan Cruijff, Uri Coronel, Michael van Praag, Arie van Os, Rob Been senior, Sjaak Sart en Hennie Henrichs.

De vraag is natuurlijk of zulks realistisch is de overlevingsdrang van sommige onder de huidige bestuursleden in aanmerking nemende. Wellicht dat een motie van wantrouwen de zaak in beweging kan brengen want duidelijk is dat de leden ontevreden zijn over het vertrek van Cruijff, het gebeuren rondom Jonk en de complete lethargie met betrekking tot het niets verhullende rapport van Ling. Aannemelijk is dat dit alles de huidige bestuursraad behoorlijk aangerekend zal worden. Immers mede door deze houding, het falende toezicht van de RvC en de ontbrekende samenhang in de directie is de huidige situatie ontstaan. Wordt vervolgt…

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Voetbalorganisatie, Zinloos gemeld met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.