Leden kiezen voor Ajax

Gisteren was de ledenraad bijeen in de ArenA om te discussiëren over het beleid en vooral over de gevolgen daarvan. De uitkomst was verrassend of wellicht ook weer niet. Uit de unanieme adhesie betuiging spreekt geen keuze voor de bestuursraad of een nee tegen het beleidsconcept Cruijff maar moet uitgelegd worden als een duidelijke geste naar de club zelf.

Niets is wat het lijkt bij Ajax. Er is inmiddels zoveel onrust dat geen enkele verandering in het beleid zal overleven. Er is wel een latent draagvlak voor de lijn Cruijff maar de club is verscheurt tussen voor en tegenstanders van het beleid dat al twee jaar geen beleid meer is. Het schisma tussen de selectiecriteria voor het eerste elftal en de sterk producerende opleiding was onoverbrugbaar geworden. De club heeft behoefte aan rust en duidelijkheid. Over de Toekomst, over de trainer, de speelwijze en over het transferbeleid.

Nu maar hopen dat Van Praag zijn zalvende woorden voor tijdens, en na de vergadering waar maakt en het gedachte goed van Cruijff, Jongkind en Jonk wordt geborgd in het lange termijn beleid van de club. Dat de beperkingen van Overmars niet tijdelijk zijn en dat er een algemeen directeur komt die multi-linguaal beleid kan uitvoeren. Een manager met een sportachtergrond die boven partijen staat en niet een directe associatie kent met één van de stromingen binnen de club. Laat de club nu focussen op het kampioenschap, heel goed nadenken over de naderende opvolging van De Boer, de invulling van het TH en de dagelijkse leiding van de Toekomst in handen leggen van een visionair

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in AFC Ajax N.V., avAJAX, Verzicht, Voetbalorganisatie met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.