12 februari spoedbijeenkomst avAJAX komt allen!

Zoals eerder aangekondigd is er twijfel binnen het bestuur over de continuering van de vereniging. Enerzijds is er de beperkte handelingsbevoegdheid anderzijds de afstandelijke houding van Ajax zelf om de vereniging te zien als een volwaardige stakeholder.

 

In de afgelopen bijeenkomsten zijn de uiteenlopende meningen van het bestuur getoetst aan een (te) kleine groep leden en de voorlopige conclusie is dat er wellicht wel mogelijkheden bestaan om verder te gaan. Zij het dat er een nog duidelijker koers gevaren moet worden en er een minimum bemanning is om de vereniging operationeel op de been te houden. Daarvoor doen we een uitdrukkelijke oproep om bij een volgende bijeenkomst mee te discussiëren en wellicht nu al aan te geven of er belangstelling bestaat om te participeren in het (deels) nieuwe bestuur.

In grote lijnen denken wij dat het nieuwe bestuur indien opportuun naast de voorzitter ook een penningmeester, een bestuurslid ICT/website alsmede een bestuurslid werving en communicatie (ook web content) moet herbergen. Om de besluitvaardigheid te bevorderden dient het de aanbeveling om met een oneven aantal bestuurders te opereren dus is er een vijfde ‘zetel’ beschikbaar voor een algemeen bestuurslid. Van het huidige bestuur is vooralsnog alleen Albert Treur beschikbaar voor een eventueel nieuw bestuur.

Wij roepen dus iedereen nadrukkelijk op om op vrijdag 12 februari 18.30 uur aanwezig te zijn bij eerstvolgende bestuursvergadering te houden op Borchland nabij de De Toekomst. Wij zorgen voor een hapje en een drankje. Reageer even middels onderstaande poll.

Ter agenda in ieder geval.

1. Doorgaan of stoppen vereniging plus stemming

2. Indien doorgaan uitleg nieuwe koers/ dan wel duiding gevolgen opheffing

3. Mits dan samenstelling nieuw bestuur (1 lid herkiesbaar)

4. Mits dan kandidaten bestuursfunctie

5. Mits dan stemming bestuursleden (hands up)

We dienen omwille van statutaire redenen snel te handelen en hopen dat de leden deze mogelijk laatste kans voor de vereniging op waarde weten te schatten. Er is veel gebeurt maar wellicht kan er toch nog een invalshoek gevonden worden om de vereniging nog nadrukkelijker te profileren en te continueren.

Het bestuur

Moet Johan Cruijff zich bij Ajax concentreren op het technisch beleid en het zakelijk en publieksbeleid aan anderen moet over laten?


Ga naar de poll

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in avAJAX. Bookmark de permalink.

2 reacties op 12 februari spoedbijeenkomst avAJAX komt allen!

  1. Matthias Jager schreef:

    Beste allemaal, er is, zo ver ik kan zien geen e-mail uitgegaan naar alle leden om deze vergadering aan te kondigen.

  2. Max Kuyper schreef:

    Ik ben weliswaar geen lid ( wellicht zinvol om te worden), maar wil als kleine aandeelhouder toch even mijn mening kwijt. Het is huilen met de pet op en onbegrijpelijk dat door wat je mag verwachten van een bedrijf als AJAX dat er zo een kleuter-management op na gehouden wordt. Na de affaire Ten Have een nieuwe coupe. Onbegrijpelijk dat een man als Cruijff zo gepiepeld is en over zo een breed front. Dat men (RvC) durft te stellen dat het plan Cruijff recht overeind staat terwijl de praktijk het tegendeel bewijst, geeft al aan dat het mis is ( +Cruijff zelf die het niet ziet zitten). Maar wat kan je nog doen als ook de bestuursraad er een potje van maakt. Zijn dat Ajax fans? Blijkbaar was er een anti-Cruijff lobby gaande na de nederlaag van de vorige ABNAMRO-Clique. Ze hebben ervan geleerd en als je maar hard roept dat je achter het plan Cruijff staat kan je weinig gebeuren, zo wordt gedacht. Als jullie willen blijven doorgaan zorg dan dat je de AJAX-aanhang achter je plannen krijgt, dus stel je als doel om de fans te mobiliseren. Dat moet voor jullie haalbaar zijn.

Reacties zijn gesloten.