Bestuur Ajax moet ingrijpen

Het kon dus nog erger. Starten tegen Roda met 4-4-2, het is een gotspe en de reden dat je onnodig puntverlies over je zelf afroept. Deze verwerpelijke spelstijl kost Ajax alleen nu al 4 punten in 5 dagen en is echt alleen De Boer aan te rekenen. Met deze selectie kan je van PSV verliezen maar de overige 16 teams in de eredivisie zou je moeiteloos weg moeten kunnen spelen tenzij…. Ajax voetbalt zoals het alleen de 3 sterren en de supporters waardig kan zijn!

Met durf en risico, met aanvallende intenties, jeugdig elan en rood-witte passie. Wat nou 4-4-2, wat nou Van de Beek op de bank en Cerny bij Jong-Ajax. Wat nou van Rhijn in de basis terwijl vrijwel elke back boven de 17 jaar bij Ajax beter is. Wat nou Serero in het veld terwijl je Nouri gewoon 20 minuten het verschil kan laten maken. Wat nou El Azzouzi bij Twente. Wat nou ‘wij voeren gedachtegoed van Johan Cruijff gewoon uit”! Neen, niets is minder waar.

De vraag is wie heeft bij Ajax nu de autoriteit om Frank de Boer nadrukkelijk terecht te wijzen en in te grijpen. De fanbase wordt al ruim twee seizoenen op de proef gesteld en verliest door het ontbreken aan rood-witte glans over het voetbalspel in rap tempo affiniteit met de club. Er moet nu ingegrepen worden. Stop met kopen en investeren in net-niet spelers. Zorg dat je boel op orde krijgt, linksom of rechtsom. Wat Cruijff ook zegt.

Wat Cruijff zegt...

Twitter @Vetustioribus

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column, Voetbalorganisatie met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.