Blind voor Cruijff

Nederland – Frankrijk 2-3. Wat een ode aan voetbalstatuut Johan Cruijff had moeten worden werd een treurig voetbalspel zonder ziel. Beginnen met 5-3-2 is niet des Hollands en nog minder des Cruijff’s. Het vertoonde spel is een slechte imitatie van wat Van Gaal eerder wel met relatief succes wist uit te voeren. Vlees nog vis dus en wederom een bewijs dat Blind en Van Basten het gewoon niet hebben. Prima assistenten al kan je in het geval van Van Basten zelfs daar vraagtekens bij plaatsen gezien zijn gedrag de laatste periode. Een inderdaad sterke opponent tegemoet te treden met een zo’n behoudende opstelling betekend gewoonweg een 0-1 achterstand bij aanvang. Dat bleek ook al snel want de 0-2 binnen een kwartier was slechts een afspiegeling van de treurnis welke zich ook op het veld afspeelde.

Met zo’n voetbalintentie moet het verboden worden de naam Cruijff ijdel te gebruiken en met de Hollandse school heeft het vertoonde spel ook al helemaal niets te maken. Het is gewoon helemaal niets, geen enkele leidraad zichtbaar, geen visie of enige voetbaldurf is er te terug vinden in de wijze waarop Oranje probeert te voetballen. Ook al zag het er in de tweede helft dankzij de wat ingetogen Fransen beter uit, dit is het slechtste voetbal wat Oranje in jaren heeft gespeeld. Onnodig want ook zonder Robben en Strootman is uit deze selectie een team te formeren dat wel met een progressieve voetbalinstelling en goede veldbezetting de wedstrijd in gaat. Zoals Cruijff dat graag had gezien maar Blind het niet ziet.

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column, Wat zou Cruijff er van vinden?. Bookmark de permalink.