Durf, daadkracht en aantrekkelijk voetbal

20151123_144147-1

De laatste overwegend goed gespeelde wedstrijd tegen AZ biedt absoluut perspectieven voor de komende weken en geeft wellicht zelfs onverwacht zicht op een kampioenschap. Het duurde even, nuff said,  maar uiteindelijk zet de Boer de poppetjes toch op de goede plek maar nog veel belangrijker laat hij ze ook een paar wedstrijden achter elkaar staan. Natuurlijk is iedereen tevreden met het recent vertoonde spel maar er is geen enkele garantie op continuering met De Boer op de bank. Er vrijwel geen coach in de eredivisie die zo vaak zijn elftal omgooit, blessure gevallen buiten beschouwing gelaten.

Ik heb verder geen twijfel over Gudelj op zijn laatste positie, speelde zelfs een uitstekende wedstrijd maar de vraagt rijst of Donny van de Beek het op die positie minder zou doen.  Zelfs de nu helaas  geblesseerde Mike van de Hoorn toont aan toch betrekkelijk eenvoudig  mee te kunnen bij Ajax en Veltman op  de rechtsback positie is een openbaring. Dijks is zelfs de beste linksback van Nederland al acht ik Jethro Willems van PSV technisch beter. De feitelijk al afgeschreven Viergever blijkt met wat meer speeltijd en vertrouwen een betrouwbare en bruikbare centrale verdediger te zijn. De voorhoede Younes, Milik en El Ghazi zou buiten elke discussie moeten staan. Echter de ideale stand in voor Milik, El Azzouzi, loopt nu bij Twente het ongelijk van De Boer aan te tonen, Černý en Murić zijn de logische back up’s voor genoemde buitenspelers maar spelen vooral met Jong Ajax mee.

Noodgedwongen komt de trainer nu uit op een opstelling die al langer een optie zou moeten zijn geweest maar verdediger De Boer heeft het doorgaans drukker met de oplossing van zijn controlepuzzel dan met de amusementswaarde van zijn team. Terwijl aantrekkelijk voetbal uiteindelijk ook het meeste resultaat biedt leert ons het succes van budgettair minder bedeelde clubs in de Eredivisie met de moed om wel primair voor het vermaak te gaan.

Na het altijd lastige en sympathieke Willem II uit volgen NEC thuis en de mogelijk voor het kampioenschap nu al cruciale wedstrijd tegen PSV in Eindhoven die alleen gewonnen kan worden met het nu pas vertoonde spel waar durf, daadkracht en goed voetbal centraal staan. Je gaat het pas zien als je het door hebt…

Twitter @vetustioribus

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.