Heroïek in de Bollenstreek

vvsb
De fraaie en imposante zegetocht van Topklasse voetbalclub VVSB werd afgelopen woensdag pas in de halve finale van de Beker gestopt door een verbaasd FC Utrecht. Dat zulks niet zonder slag of stoot ging blijkt uit het feit dat de ban pas in de 73ste(!) minuut gebroken werd door nota bene een eigen doelpunt van VVSB verdediger en local hero Peet van der Slot. De uiteindelijke 3-0 op het scorebord blijkt een logische afspiegeling van de krachtsverhouding op dit moment maar kwam erg moeizaam tot stand. VVSB speelt doorgaans erg goed tegen beter geachte teams en kan dan verrassen maar dit FC Utrecht was logischerwijs een maat te groot.

Niet alleen de wedstrijd zelf was heroïsch en meeslepend, de ruim 2000 meegereisde supporters uit Noordwijkerhout bleven ook nog lang na de verloren wedstrijd enthousiast de helden hartverwarmend toezingen. Voetbalbeleving op zijn puurst en zelfs het Utrecht publiek keek de ogen uit naar dat paars-gele legioen dat al ruim anderhalf uur van te voren feestvierend in het bijna uitverkochte stadion aanwezig was en ook na de verloren wedstrijd van geen ophouden wist. Check dit filmpje voor een leuke impressie.

Ik was er bij met mijn gezin en heb een ongelofelijk mooi document toegevoegd aan mijn al erg rijke persoonlijk voetbalgeheugen. Ik ben ook zelf actief als jeugdtrainer/coach en heb nog twee pupilletjes rondlopen in de jeugdselecties van VVSB. VVSB’s jeugdopleiding levert overigens al jaren goed opgeleid talent af bij Feyenoord en Ajax. Dit seizoen bij beide één. Anyway, ‘ons’ cluppie uit Noordwijkerhout schreef onuitwisbaar geschiedenis en ik was daar deelgenoot van…

Albert Treur

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized, Zinloos gemeld. Bookmark de permalink.