Inzicht

Na maanden onophoudelijk puzzelwerk heeft de Boer min of meer noodgedwongen eindelijk een opstelling waar hij hopelijk even van kan afblijven. Dat Milik en Younes nu goed spelen is natuurlijk geen toeval. Jonge spelers hebben nou eenmaal het duurzame vertrouwen van hun trainer nodig om een aanvaardbaar en constant niveau te halen. Het is absoluut een zegen voor deze selectie dat er geen spelers bij zijn gekomen dit winterse transferwindow want, ik herhaal het nog maar een keer, ook met deze jonge selectie kan je aantrekkelijk en resultaat gericht voetbal spelen. Alle experimenten ten spijt is Milik de enige juiste spits gebleken en heeft De Boer te lang gewacht met een onvoorwaardelijk gebaar. Eerder hield hij lang ernstig falende spelers zoals Blind, Boilesen en Van Rhijn de hand boven het hoofd daar waar met name Milik opmerkelijk weinig krediet leek te hebben. Het huidige voetbal van Ajax is met de Pool in de spits wel vermakelijk.

Het blijft toch een vreemde zaak dat niemand binnen Ajax De Boer technisch tot de orde heeft geroepen want naar mijn mening belemmerd de carrière surplace Van de Boer zelf de ontwikkeling van een aantal spelers en uiteindelijk het resultaat. Nog los van het onaantrekkelijke voetbal dat de fans al jarenlang voorgeschoteld kregen. Ook De Boers krediet zou een keer op moeten raken ook al gaat het nu dus redelijk goed. Iets wat dus vooral te maken heeft met de internationale klasse van Bazoer cq Klaassen en het groeiende  vertrouwen van Milik en Younes. Maar zeker ook met de nog immer toenemende verdedigende kracht van het duo Dijks/Veltman op de vleugels en het opvallend goede spel van Van der Hoorn en Viergever in het centrum. Laten we hopen op voortschrijdend en vooral beklijvend inzicht.

Venturo

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.