Ook helden zijn sterfelijk

Weinig mensen raken mij meer dan Johan Cruijff. Een levend statuut, een raakbare mythe en vrijwel mijn gehele leven lang een innig verweven rood-witte voetbal draad. Waar hij ook voetbalde, trainde of oreerde.

Het is echter vooral de mens Cruijff die bleef boeien en zoveel warmte en affectie opriep. Dat zo herkenbare Amsterdamse eigenwijze, die heerlijke bluf en dat onvoorwaardelijke naar zijn naasten, zijn voetbalvrienden en zijn oprechte belangstelling voor minder bedeelden.

Ook Cruijff, de lastpak, de straatvechter, de betweter en de opponent met het gestrekte been. Johan ten voeten uit. En nu is hij niet meer. Ik kan het echt nauwelijks geloven. Twee weken terug stond hij naar eigen zeggen nog 2-0 voor maar de verlenging heeft hij niet gehaald. Godverdomme, ik heb nu al fantoompijn. Helden sterven maar zullen nooit vergeten worden. De Matthäus-Passion raakt en ik ween zacht. Ajuus Jopie ik zal je missen.

johancruyff_576x324

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Godenzonen. Bookmark de permalink.