Broddelwerk in de ArenA

Frank de Boer overschat zichzelf. Een andere conclusie kan je niet trekken na het aanschouwen van Ajax tegen Utrecht vandaag. Een team dat een paar weken  lang aardig voetbal speelt totaal misvormen met een spuuglelijke 3-4-3 opstelling is niet alleen overschatting van De Boers coachend vermogen het is een buitenproportioneel bedrijfsrisico wat genomen wordt door een trainer die van gekkigheid niet meer weet wat hij moet doen. De Boer  brengt 20 miljoen euro aan Champion League inkomsten in gevaar, een vijfde van de omzet. In het zakelijk leven aanleiding om direct onder curatele gesteld te worden.  De Boer komt er vooralsnog nog mee weg.

Okay linksback Dijks kan niet spelen maar Tete is gelukkig weer fit en Viergever heeft voldoende vorm om ook gewoon linksback te kunnen spelen. Maar wat doet De Boer, hij gaat 3-4-3 spelen en Bergkamp… hij zweeg.  Verwarring  alom, Gudelj en Viergever ondanks dramatisch slecht voetbal de uitblinkers en dat gegeven zegt echt meer over het Ajax van De Boer dan over deze overigens prima spelers.

Deze wedstrijd vroeg om positionele overtuiging en om spelers die het verschil wel wilde maken. Godzijdank verhoorde De Boer mijn gebeden en bracht Cerny en Tete. Daarmee groeide ondanks de 0-2 achterstand de overtuiging. Cerny toonde  in 10 minuten meer gogme dan El Ghazi en Younes daarvoor in hun speeltijd bij elkaar. Zelfs 3-2 behoorde nog tot de mogelijkheden met een slecht uitgelopen kans van Gudelj. Dit broddelwerk van De Boer CS is echt te gênant voor woorden. Nog 3 wedstrijden afzien en dan maar hopen dat De Boer even zijn spielerei even laat voor wat het is.

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op  Broddelwerk in de ArenA

  1. De Boer vandaag: ‘Mijn ploeg is nog niet klaar voor een vierkant’. Blijkbaar overschat hij niet alleen zichzelf.

  2. Luke schreef:

    Broddelwerk met systeemwijziging of het schrijnend niet zien welke techniek op welke plek hoort. In elk geval vond ik het markant niet Des Cruijff dat Younes van links kwam en El-Ghazi van rechts, dat Veltman tegenover Barazite aantrad en Haller gedekt werd door Van der Hoorn, en dat Klaassen de extra diepe middenvelder was en niet Sinkgraven. Waardoor El-Ghazi en Klaassen en Bazoer hun conditie en timing niet konden tonen. Als ik ook maar had gehoord van dit strijdplan, dan had het systeem wijzigen niet mijn bezwaar, maar het verkeerd wegzetten des te meer. Want de bedoeling is dat je zorgt voor gevaar in eerste en tweede lijn, wat met dit systeem verrassend moet lukken, dus waar leg je de verkeerde accenten waardoor 8 van de 11 spelers beroerd uit de voeten konden. Enorm jammer, ik noem het niet zelfoverschatting als je systeem aanpast, maar achteloosheid in de gehele ploeg en staf over hoe je de tegenpartij over de knie legt als je logisch technisch leest wat er fout gaat.

Reacties zijn gesloten.