Falende De Boer trekt conclusie

Ajax verloor gisteren niet alleen het landskampioenschap het raakte ook definitief het geloof van de achterban op betere tijden kwijt. Wat een flink doekje voor het bloeden (slecht voetbal) moest worden liep uit op een deceptie, een voetbaladerlating die nog lang voelbaar zal zijn bij de fans, de spelers en vooral de trainer. Hoe kan het toch als het er echt om gaat telkens zo fout gaan?

Het antwoord ligt toch echt bij de trainer en zijn matige technische staf die het maar niet voor elkaar krijgen een vast team op te stellen dat in maximale cohesie voetbalt, altijd het geloof op een goede afloop uitstraalt en als het even tegen zit dat in de wedstrijd afdwingt. Hoe goed Gudelj gisteren ook voetbalde het is een gotspe als dit type spelers zo belangrijk worden voor het voetbal dat Ajax overigens onder De Boer zal blijven spelen. De Boer weet het inmiddels zelf ook niet meer zo blijkt want anders kan je het broddelwerk van gisteren niet verklaren.

Beginnen met Serero die niet eens echt slecht speelde maar aan zijn maximale voetbalvermogen zit terwijl Bazoer een talent uit de ultraklasse is en dus ook tot uitzonderlijke dingen kan komen als de wedstrijd er om vraagt. Bovendien speelde Klaassen zijn beste wedstrijden met Gudelj en Bazoer naast hem. Dan de topscorer wisselen en daarna opportunistisch aanvallend gaan spelen met Van der Hoorn in de spits die opeens ook verbindingen tot stand moest gaan brengen. Vervolgens doodleuk Klaassen laten staan die het grootste foutpercentage van alle spelers op het veld in de statistieken wist te brengen. Werkelijk geen bal goed geraakt. Een trainer die het wel zou weten had dit opgelost en de wedstrijd na die 0-1 gecontroleerd. Want ook dit team is gewoon veel beter dan vechtmachine De Graafschap.

Het einde nadert voor De Boer die zijn draagvlak ook binnen de club aan het verliezen is getuige de gesprekken die Overmars gevoerd zou hebben met Peter Bosz. Een voetbalvakman die Ajax in ieder geval beter en vooral aantrekkelijker moet kunnen laten voetballen. Het is logisch dat iedereen die Ajax een warm toedraagt zich nu roert want al seizoenen lang slecht voetbal en wederom geen prijzen, dat gaat zelfs de grootste supportunist niet trekken. Ook De Boer zal zijn conclusie nu wel getrokken hebben wat zijn keuze ook voor deze wedstrijd zou zijn geweest.

Er is een tijd van komen en….

frank

Twitter @vetustioribus

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column, Wat zou Cruijff er van vinden?. Bookmark de permalink.