AVA Ajax meer van het zelfde

Afgelopen vrijdag was er wederom een aandeelhoudersvergadering bij Ajax in de ArenA. Nog los van het feit dat de aandeelhoudersbelangenvereniging Ajax zich nog steeds beraad over haar toekomst waren het bestuur en een aantal belangstellende leden aanwezig. Zoals voorgaande edities van dit jaarlijks evenement vooral een terugkerend podium  voor een aantal aandeelhouders die hun momentum daar wensen te hebben. Helaas worden deze meetings telkens weer ontsiert door lieden die geen idee hebben waar dit gremium eigenlijk echt over gaat.

Op dit moment is het nog niet zo dat wij als één van de stakeholders zaken kunnen agenderen want die bijdrage blijft vooralsnog beperkt tot de rondvraag. En juist dat is het moment waarop tientallen opgewonden vingertjes omhoog gaan. Die optie hebben wij als bestuur voorbij laten gaan omdat dit ons zinloos voorkomt. Wij hebben wel op korte termijn overleg met leden van de RvC en de directie van Ajax over een aantal plannen die wij hebben geformuleerd en waardoor we verwachten meer draagvlak te kunnen creëren voor onze vereniging.

In grote lijnen betreft dit een socio-model waarbij seizoenkaarthouders, leden van de supportersvereniging en derden aandeelhouders al dan niet middels een nieuw forum nog betrokkener raken bij het wel en wee van de club. Uiteraard kan dit inhoudelijk consequenties hebben voor de vorm, de statuten en wellicht zelfs het bestuur van de aandeelhoudersbelangenvereniging. Wij zullen jullie dan ook op korte termijn uitnodigen voor een algemene ledenvergadering en het een ander aan jullie voorleggen.

De belangrijkste punten waren overigens de aanstelling van Edwin van der Sar als CEO, de verlenging van de contracten aangaande de functies van financieel directeur Slop cq directeur spelerszaken Overmars en de aankondiging dat er op korte termijn een operationeel directeur bij komt. Verder werd het commissariaat van RvC lid Ernst Lighthart voor een nieuwe periode vastgesteld. Dit op voordracht van de Ondernemersraad van Ajax.

Rest ons een bovenliggende conclusie, er is relatieve rust in de tent en men geeft volledige ondersteuning aan trainer Peter Bosz ook al lijkt dat voor de transferwaarde van een aantal spelers een negatief effect te hebben.

Het Bestuur

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in AFC Ajax N.V., ava, Verzicht, Wat zou Cruijff er van vinden?. Bookmark de permalink.