Splijtzwammen…

Het gaat Ajax in veel opzichten goed op dit moment. Zakelijk gezien valt alleen de Champions League nog te wensen en sportief heeft men de wind behoorlijk in de zeilen. Zowel Jong Ajax als het eerste team presteren naar behoren en bezorgen de brede selectie feitelijk genoeg kwalitatieve en kwantitatieve speeltijd. Bij Bosz’s zijn duurzame sportieve keuzes kan je ondanks dat inmiddels wel wat vraagtekens plaatsen. Spelers hebben ogenschijnlijk een schier eindeloos vertrouwen en krediet maar het moment dat mannen als Traore en Younes moeten gaan banken lijkt toch nabij. En dat is niet alleen om sportieve redenen wenselijk.

Dat gepasseerde spelers mokken en ontevreden zijn is van alle tijden maar de recalcitrantie van Gudelj en El Ghazi is inderdaad onacceptabel. Ajax heeft in die kwesties de juiste toon gezet maar moet inmiddels wel oppassen dat er niet een tweede beweging gaat plaatsvinden die mogelijk wel de sfeer in de selectie kan doen omslaan.

Teleurstelling wordt verontwaardiging en het daarop volgende gevoel van onrecht doet vreemde dingen met voetballers hun zaakwaarnemers en de media. Het gaat dus nu niet meer om keuzes alleen maar om zijn geloofwaardigheid. En daar valt of staat de positie van een trainer bij.

Albert

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column met de tags , , , . Bookmark de permalink.