Ajax aanjager kijkcijfers Fox Sports

Niet alleen de stadionbezoekers constateren dat Ajax dit seizoen aantrekkelijker speelt dan voorgaande jaren want ook het kijkcijferonderzoek geeft aan dat Ajax ‘hot’ is bij de televisiekijker. De topper tegen PSV afgelopen zondag werd bij FOX Sports maar liefst door 820.000 mensen bekeken en is een record in de geschiedenis van betaal tv. De top drie bestaat verder uit de wedstrijden Feyenoord -Ajax van 23 oktober met 780.000 kijkers en de uitwedstrijd van Ajax tegen Twente van 11 december welke 573.000 toeschouwers naar de buis trok.

De sportzender profiteert evident mee van het absoluut aantrekkelijker voetbal dat de Amsterdammers dit seizoen onder Bosz laten zien. Na 17 speelronden boekt de zender immers 32 procent groei in kijkers. Ajax voert al 10 seizoenen de ranglijst aan en verdiend navenant het meest. Onderstaand overzicht geeft de ranking aan over de laatste 10 seizoenen op basis waarvan televisiegelden verdeeld worden. Naar schatting zou Ajax dit seizoen bijna 10 miljoen euro kunnen bijschrijven. Een schijntje als je dat vergelijkt met bedragen die clubs uit Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk toucheren.

ranking

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Media. Bookmark de permalink.

Een reactie op Ajax aanjager kijkcijfers Fox Sports

  1. avAJAX schreef:

    Happy 2017 en word Kampioen!

Reacties zijn gesloten.