De klassieker is terug

Zondag om 14.30 uur treed Ajax aan tegen Feyenoord in de enige echte klassieker die de Eredivisie kent. Deze wedstrijd is dit seizoen weer een echte clash en naar alle waarschijnlijkheid bepalend voor het kampioenschap. De door de media gedoodverfde kampioen uit Rotterdam Zuid is bezig aan een erg goed seizoen met bij vlagen aardig voetbal maar Ajax heeft ondanks de lage leeftijd van dit team vooral in de ArenA dit seizoen laten zien te kunnen pieken als het nodig is. Het lijkt dus een meer dan interessante ontmoeting te worden en het is echt (te) lang terug dat er zoveel aandacht werd besteed aan dit traditioneel beladen voetbalonderonsje uit de eredivisie.

Vrijwel elk medium is al weken bezig met Ajax Feyenoord en de fans worden inmiddels dagelijks getrakteerd op meningen van ex-spelers, bestuurders en trainers die het de Rotterdammers zo gunnen. Zelfs KNVB bestuurders menen daar uitspraken over te moeten doen maar er is maar één echte regel, diegene die aan het einde met de meeste (doel)punten bovenaan staat is terecht kampioen. Een opgeld dienend adagium ook al klopt dat gevoelsmatig niet altijd. Vraag het Ajax coryfee Sjaak Swart 😊 .

Deze klassieker werd vooraf opgeluisterd met de klucht rondom Feyenoord speler Vilhena die naar aanleiding van een elleboogstoot ronduit zwaar gestraft werd door de tuchtcommissie. Dat de leden van dit strafpanel de onvermijdelijke beroepsadvocaat Van Benthem verwachtte mag je op maken uit de relatief hoge strafeis van vier wedstrijden door de aanklager welke ogenschijnlijk al wisselgeld betekende. Van Benthem heeft naar een paar successen in het beroep inmiddels ook last van zelfoverschatting. Op het laatste moment werd Makkelie, de scheidsrechter van dienst, uit de togamouw getoverd. Een tactische fout naar het zich laat aanzien want inmiddels is de straf wel teruggebracht tot reële proporties van drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) maar de gewenste vrijspraak kwam mede in het geding door de ongewenste/ongepaste aanwezigheid van Makkelie. Deze uitspraak mag derhalve gelezen worden als een statement van de tuchtcommissie.

Anyway, Vilhena er dus niet bij al zal het er allemaal niet toe doen. Een Ajax in goede vorm verslaat ook dit Feyenoord, met of zonder Vilhena, in een kolkende ArenA. Als iedereen doet wat hij ook tegen Kopenhagen thuis in de Europaleague deed zal de ArenA wederom een onneembare veste blijken te zijn. Bijvangst, bij een overwinning met meer dan één goal verschil zal niet alleen het zelfvertrouwen maar ook het doelsaldo een forse knauw krijgen. Elke goal van Ajax telt in deze tweestrijd immers dubbel. Hoe dan ook, de klassieker is mede dankzij de Rotterdammers weer terug waar deze hoort te zijn.

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column, Godenzonen, Wat zou Cruijff er van vinden?. Bookmark de permalink.

Een reactie op De klassieker is terug

  1. Hans schreef:

    Prachtig dat de klassieker er nu ook weer eens kwa stand toe doet. Feit is echter wel dat Ajax problemen heeft met het maken van doelpunten en Feyenoord nu juist heel goed is in het voorkomen van doelpunten. Die vette overwinning zal dus lastig worden.

Reacties zijn gesloten.