Scorebordjournalistiek

Mike Verweij heeft vandaag niet geheel onverwacht een tendentieus stukje over Peter Bosz in de Telegraaf geponeerd. Hij verwijst in zijn vergelijking nadrukkelijk naar vorig seizoen toen De Boer 65 punten had tegen Bosz nu 63. Onderstaand overzicht spreekt echt voor zich. Scorebord journalistiek van de eerste orde want dat was het enige seizoen dat De Boer het qua punten beter deed dan zijn opvolger. In de eerste 4 seizoenen was er gelet op het puntenaantal nauwelijks concurrentie.

2011: 55 (kampioen)
2012: 55 (kampioen)
2013: 57 (kampioen)
2014: 58 (kampioen)
2015: 59 (2e)
2016: 65 (2e)
2017: 63

Nog los van het feit dat Ajax gisteren de kans op een titel behoorlijk heeft verkleind moet niemand gek op kijken als de situatie na de wedstrijden van Feyenoord tegen Ajax, Vitesse en Utrecht weer volledig gelijk komt te liggen. Natuurlijk 6 punten en een doelsaldo van 12 plus is onnodig veel maar de goals van Ajax tegen Feyenoord tellen dubbel en 7 wedstrijden is echt nog een heel traject. Ook voor dit Feyenoord.

Wat wel opmerkelijk is dat Bosz afgelopen donderdag met de Jong wel voetballend durft in te zetten tegen Kopenhagen en dat met een compleet falend middenveld tegen Excelsior 80 minuten lang nalaat. Ik had het een half uur lang met Nouri en de Jong nog wel willen zien want in de tweede helft is Ajax niet aan één acceptabele aanval toegekomen. Enfin, de fans mogen tegen Feyenoord wel een ploeg verwachten die voor zijn allerlaatste kans gaat want met 3 punten en 1 of 2 goals voor Ajax gaan de knietjes ook in Rotterdam weer knikken.

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column, Wat zou Cruijff er van vinden?. Bookmark de permalink.