De KNVB marchandeert

Feyenoord lijkt het kampioenschap niet meer te kunnen ontgaan. Heel vreemd is dat niet met vier “thuiswedstrijden” aan het einde van een spannend en competitief seizoen. Het behaalde puntentotaal zegt veel over de Rotterdammers maar ook over de competitie welke in meerdere opzichten geen sportief verloop kent. Over de matige rustperiode voor UEFA-coëfficiënt strijder Ajax en de planning van de bekerfinale tijdens de regulaire competitie is voldoende gezegd maar ook wanneer het om de veiligheid gaat marchandeert men in Zeist nadrukkelijk met de regels.

Vrijwel elke uitwedstrijd van Feyenoord lijkt gaandeweg het seizoen met zoveel eigen fans op de tribune een formaliteit te worden. De KNVB hoort, ziet en zwijgt waar het een manifest punt zou moeten maken. In de KNVB standaardvoorwaarden, gedeponeerd en mede goedgekeurd door veiligheidsfunctionarissen, overheidsinstanties en de clubs zelf staat heel duidelijk:

Artikel 5 Overdraagbaarheid en aansprakelijkheid

5.1 Het is verboden om Toegangsbewijzen aan te bieden, (door) te verkopen en/of af te geven, tenzij sprake is van een individuele transactie in de privésfeer en dit de veiligheid niet in gevaar brengt.

5.2 Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Club is het verboden om direct en/of indirect Toegangsbewijzen voor Voetbalwedstrijden als bedoeld in artikel 1 onder f. en Toegangskaarten voor Evenementen als bedoeld in artikel 1 onder e. te gebruiken voor commerciële doeleinden, zoals doch niet uitsluitend voor de promotie en/of reclame van artikelen, als prijs in prijsvragen en/of als een onderdeel van een arrangement (daaronder mede begrepen arrangementen aangeboden door busondernemingen, (bus) touroperators of reisbureaus).

5.3. Handelen in strijd met deze bepalingen leidt tot verval van de geldigheid van het Toegangsbewijs, zonder recht op restitutie van de aankoopprijs.

5.4. Personen die een Toegangsbewijs hebben aangekocht en/of verkregen en dit Toegangsbewijs doorverkopen en/of vrijwillig afstaan aan derden zijn en blijven, onverminderd de aansprakelijkheid van deze derden zelf, hoofdelijk aansprakelijk voor schade veroorzaakt door deze derden in en/of aan het Stadion.

Wederom blijkt dit instituut niet in staat te handhaven en het wachten is op puntverlies van Feyenoord en de calamiteiten die daarbij kunnen ontstaan. Al kan ik me inmiddels voorstellen dat ook de laatste overgebleven supporters van de thuisclub er voor kiezen om elders te kijken en de kosten voor een seizoenkaart in één keer teniet te zien doen door de laatste thuiswedstrijd tegen een royale vergoeding af te staan aan Feyenoord supporters. Maar nogmaals, de KNVB zou dit niet mogen accepteren omdat niet aleen het sportieve verloop aan de orde is maar nadrukkelijk ook de veiligheid.

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column, Recht, Wat zou Cruijff er van vinden?. Bookmark de permalink.

Een reactie op De KNVB marchandeert

  1. Spindoctor @NSR2017TPYS schreef:

    Albert Treur,

    De KNVB had toch oplossingsgericht moeten kiezen voor de bekerfinale afgelopen weekend met Ajax in een internationale kwartfinale en speelronde 31 pas allen beginnend om half 3 op zondag dit aankomende weekend ?

Reacties zijn gesloten.