Red Bull Haarlem?

Nu de plannen van ‘energieleverancier’ Red Bull voor de overname van een voetbalclub in Nederland bekend zijn geworden dient zich een alleraardigste discussie aan over de opties die er voor liggen. Speculaties alom en vrijwel alle in de marge wegkwijnende clubs met een historie in het betaald voetbal steken hun vingertje op om in aanmerking te komen voor een overname. In Veendam, Wageningen, Roosendaal, Vlaardingen en Amersfoort echter kruisen de betaald voetballiefhebbers de vingers en zouden hun club maar wat graag uit hun as willen laten herrijzen.


De suggestie dat het om een betaald voetbal club als NAC zou gaan lijkt onjuist, veel eerder zal men kiezen voor een club uit lagere regionen gezien het feit dat Red Bull eerder jongensboekclub Leipzig uit de 5de divisie op heeft gepikt. Het zou het om een kleinere club gaan waarbij de randstad (Red Bull resideert in Amsterdam Noord) wellicht preferabel is. De vraag is dan wordt het een amateurclub met een betaald voetbal ambitie zoals AFC, of ASV De Dijk of misschien HFC uit Haarlem dat eerder een verkenning achter de rug heeft of mogelijkerwijs is de reanimatie van HFC Haarlem een optie.

Waarbij Koninklijke HFC de amateurtak zou kunnen worden van Red Bull Haarlem en HFC Haarlem Red Bulls de BVO. Dit is geen onwaarschijnlijk scenario omdat dergelijke verkenningen eerder hebben plaatsgevonden en er nu serieus geld is om de droom van betaald voetbal in Haarlem te verwezenlijken. Bovendien speelt HFC al in de 2de divisie maar zal men de koninklijke status niet willen verliezen. De stad en het achterland voldoen aan de belangrijkste criteria en er liggen nog actuele plannen voor een multifunctioneel stadion op de plek van het oude stadion aan de Jan Gijzenkade wat weer goed past bij de omnisportgedachte van Red Bull. Een optie om rekening mee te houden dus. Interessante ontwikkelingen.

Hier een interview met de CEO van Red Bull Nederland

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column, Verzicht. Bookmark de permalink.

2 reacties op Red Bull Haarlem?

  1. Hans schreef:

    Sorry Albert maar is dit on-topic?

  2. Betaald voetbal in of rond Amsterdam? Ik denk van wel.

Reacties zijn gesloten.