Regelementen KNVB op de schop?

Feyenoord kan dit seizoen kampioen worden op doelsaldo. Daar op zich niets mis mee maar kijkende naar de Europese competities zou het ook anders en meer representatief kunnen door bij gelijk eindigen het onderling resultaat voorrang te geven op doelsaldo. Een goed idee?

In zowel de Champions League als de Europa League is het onderling resultaat bij gelijke stand dus bepalend, vervolgens het doelsaldo en als dat nog gelijk is het aantal voor gescoorde goals. Dat lijkt fair en op sportieve gronden aantrekkelijk. Er zijn twee belangrijke redenen om zoiets als KNVB te overwegen, de onderlinge wedstrijden tussen kampioenskandidaten worden nog belangrijker en het maakt het resultaat tegen ploegen die zich bij voorbeeld in de winterstop versterken minder van invloed op het verloop. Ook in deze situatie is het maken van goals nog steeds van groot belang op de kampioenskansen. Eén off-day van één van de niet-kampioenskandidaten hoeft dan ook niet bepalend te zijn voor het kampioenschap.

Zie ook Beneliga Heilige Graal?

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column, Verzicht, Wat zou Cruijff er van vinden?. Bookmark de permalink.