Raiola and co., you owe us

Kenny Tete staat op het punt om Ajax te verruilen voor één of andere B-club uit Italië. Dit terwijl vriend en collega Anwar El-Ghazi liet blijken dat Ajax in zijn handjes mag knijpen met de nieuwe trainer, is Kenny nog steeds in zijn wiek geschoten doordat hij de finale niet heeft meegespeeld.

Er zijn grotere talenten onrecht aangedaan, maar Tete heeft zeker een punt dat hij verdedigend ietsjes natuurlijker schakelt dan Jaïro Riedewald (ook een prima jeugdexponent). Dus we kunnen ons voorstellen dat hij zich even beledigd voelde. Maar goed, we hebben met zijn allen verloren, en dan wacht een nieuwe jaargang.

Zijn agent Mino Raiola is Ajax nog heel wat geld verschuldigd van allerlei transfers waar hij nooit een vin voor heeft hoeven roeren. Het zou daarom fairplay zijn dat Ajax pas Tete of Raiola weer transferrechten te geven als hij al zijn opgestreken gelden in Ajax, de Johan Cruijff Arena of de samenleving terug investeert.

Klaassen is vertrokken naar de Koemannetjes (waarvan Erwin meer te geloven is dan Ronald), we wensen hem heel veel plezier bij de mooie Evertonians. Maar Ajax moet de keuze maken om een edelsteen van een voetballer, voornamelijk dus Robert Muric, in de plaats van Davy te laten spelen. Hij past perfect in de ploeg.

En de laatste tip is dat we Peter Bosz een afscheidscadeau verschuldigd zijn. Hij heeft ons weer geweten bijgebracht over het recht om te spelen. Het recht om te verliezen (ook logisch met zijn Rotterdamse verleden, haha). Maar met name moeten we ons beseffen dat hij gelijk staat aan Rijkaard, Ling en Schip hiermee en Cruijff een beetje.

Eeuwig dank Peter Bosz en Hendrie Krüzen! We zullen het nooit uit ons geheugen wissen. Wat ons betreft krijgen jullie een groots afscheid bij de aankomende Champions League finale tussen AFC Ajax en jullie BVB Dortmund. Als we iets kunnen helpen, licht ons in, en we zullen daar voor jullie zijn. Nooit zo genoten van een wedergeboorte als afgelopen jaar.

Over @2017TPYS

http://www.daardan.nl/2016/05/knvb-wil-hollandse-school-2-0-wat-er-dan-mis-met-het-origineel/ Remedies no matter what!
Dit bericht is geplaatst in Gastcolumn, Wat zou Cruijff er van vinden?. Bookmark de permalink.