Overmars aan zet

Dat het functioneren van het Technisch Hart aan een update toe was moge duidelijk zijn. Dat Van de Sar daar niet thuishoorde was ook evident. Van de Sar heeft destijds plaatsgenomen in het Technisch Hart omdat de discussies met Jonk op dat moment nog actueel waren en hij trachtte te bemiddelen. Nu de RvC heeft ingegrepen en Overmars meer ruimte heeft gekregen om het technisch beleid meer op zijn leest te schoeien is een grote stap naar een technisch directeur gezet. Overmars is nu formeel de voorzitter van het technisch hart maar iemand die de volledige technische eindverantwoording heeft (ook statutair bevoegd) is een technisch directeur PUNT. Statuten NV Ajax

Overmars zal begrijpen dat dit platform alleen kan werken als ook de scouting vertegenwoordigt gaat worden in dit voetbalmanagement team. En zoals eerder betoogd zal de rol van Bergkamp steeds verder teruggebracht worden en zal hij uiteindelijk uit het technisch hart verdwijnen. Met de hoofd opleiding en de hoofd scouting voorziet het idee van een technisch hart. Echter dat kan alleen juist functioneren als het complete voetbaltechnische managementteam betrokken gaat worden bij de uitgangspunten van het plan Cruijff, of van wat daar nog van over is. Hoe dan ook, Overmars lijkt nu wel aan zet.

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in AFC Ajax N.V., Verzicht, Voetbalorganisatie, Wat zou Cruijff er van vinden?. Bookmark de permalink.

Een reactie op Overmars aan zet

  1. Hannes schreef:

    Ajax heeft geen cultuurbewaker nodig. Zoiets kan in een simpele convenant vastgelegd worden en het TH is dan geheel overbodig. Zoals je zegt, Technisch Directeur en Hoofd Scouting is voldoende.

Reacties zijn gesloten.