Ajax op koers

Het was even puzzelen voor de nieuwe trainer Ten Hag maar met zoveel kwaliteit in de selectie was het vinden van de juiste configuratie een kwestie van tijd. Gisteren speelde Ajax tegen PEC Zwolle de beste wedstrijd van dit seizoen en er is nog volop ruimte voor verbetering. Ondanks de senioriteit van Schöne zie je dat de noodzaak om de Deen op te stellen per wedstrijd afneemt.

De wat vastere positie van Ziyech doet het team goed en de toevoeging van Tagliafico maakt de defensie met de ijzersterk spelende De Ligt bijna een onneembare vesting. Het wachten is op het moment dat Wöber zijn positie centraal achterin gaat innemen en Frenkie de Jong doorschuift naar het middenveld. Dan zullen het aantal kansen en doelpunten verder toenemen. Frenkie de Jong speelt fantastisch op 6 met drie verdedigers maar 20 meter naar voren spelende zullen zijn uitmuntende kwaliteiten nog meer tot zijn recht komen.

PSV mag de komende weken in uitwedstrijden tegen Feyenoord, AZ en ADO proberen de voorsprong vast te houden, ik schat in dat Ajax zelfs nog gelijk mag spelen in de uitwedstrijd tegen PSV en zou Ten Hag op het hart willen drukken zo mogelijk aan het doelsaldo te gaan werken. Zulks kon wel eens heel belangrijk worden in deze titelrace. Het vlaggenschip van Ajax ligt even als het tweede team op koers…

Over Albert Treur @vetustioribus

Albert is sinds kort voorzitter van de aandeelhouderbelangenvereniging Ajax. Sinds zijn zesde jaar is Albert een 'die hard' Ajax fan maar kijkt inmiddels wat verder dan het gras waarop gevoetbald wordt. Albert heeft grote belangstelling voor het bedrijf Ajax en deelt zijn gedachtes over de business opportuniteiten regelmatig op dit forum. Zijn favoriete spelers in de huidige selectie zijn Sinkgraven, Nouri en Cerny. 'All time' helden van Albert zijn Johan Cruijff, Ruud Krol en Jari Litmanen,
Dit bericht is geplaatst in Column, Wat zou Cruijff er van vinden? met de tags , , , , . Bookmark de permalink.